5+1 κανόνες για να έχεις μακριά και υγιή μαλλιά (και εν μέσω λόκνταουν)

Όλες μας θαυμάζουμε τα λαμπερά και μακριά μαλλιά. Το αιώνιο ερώτημα όμως, είναι πως θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε το ιδανικό μάκρος και όγκο με φυσικό τρόπο.

Μπορεί για μια ακόμα σεζόν το κοντό καρέ να αποτελεί τάση και πρωταγωνιστεί, ωστόσο, ας μην γελιόμαστε, πάντα ένα μακρύ, πλούσιο και υγιές μαλλί κλέβει τις εντυπώσεις και όπως και να το κάνουμε μας αρέσει. Πόσο εύκολο είναι όμως να διατηρήσεις τα μαλλιά σου λαμπερά και υγιή;

5+1 tips για να δεις θεαματική αλλαγή στην ποιότητα των μαλλιών σου:

1. Εάν μέχρι τώρα συνήθιζες να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου βρεγμένα, σταμάτησε ΤΩΡΑ. Αυτό είναι το νούμερο ένα λάθος! Είναι πολύ πιο εύκολο να σπάει η τρίχα όταν είναι νωπά. Μπορείς να κάνεις ένα ελαφρύ ξεμπέρδεμα προκειμένου να τα στεγνώσεις, αλλά να θυμάσαι πως αφού κάνεις ένα πρώτο ξέμπλεγμα μπορείς να τα βουρτσίσεις όταν θα είναι εντελώς στεγνά.

2. Η μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα επιβάλλεται. Εφαρμόστε την για δέκα λεπτά την φορά. Με αυτό το τρόπο θα διατηρήσετε την λάμψη και την ενυδάτωση που χρειάζονται τα μαλλιά σας.

3. Όταν απλώνετε στα μαλλιά, κατά την διάρκεια του μπάνιου, την μαλακτική μην ξεχνάτε πως δεν πρέπει να την εφαρμόζετε από την ρίζα αλλά στις άκρες. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα σαμπουάν σας, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος τα μαλλιά να αρχίσουν να ατονούν και να λαδώνουν πιο γρήγορα.

4. Είναι καλό να αποφεύγετε το συχνό λούσιμο. Ο κάθε τύπος μαλλιού έχει την ιδιαιτερότητά του και σε πολλές περιπτώσεις φαντάζει αδύνατο να μην λούσεις τα μαλλιά σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα .Ωστόσο, προσπάθησε να αποφύγεις το καθημερινό λούσιμο γιατί αυτό προκαλεί ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον απομακρύνει την λιπαρότητα, τις καλές ουσίες και τις βιταμίνες που συμβάλουν στο να αναπτυχθεί πιο γρήγορα η τρίχα. Ιδανικά να λούζετε τα μαλλιά σας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

5. Πλέον οι περισσότερες από εμάς κάνουμε ότι χτένισμα μπορούμε να φανταστούμε στο σπίτι μας. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό το να εφαρμόζουμε θερμοστατευτικά προϊόντα πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε πιστολάκι ή πρέσα. Η θερμότητα είναι εχθρός της τρίχας.

+1.Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τα μαλλιά σου με ειδικά λαδάκια περιποίησης. Δίνουν την απαραίτητη ελαστικότητα και βοηθούν στο να μην σπάει η τρίχα.

Mrs Eva’s Beauty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.