5+1 λάθη που κάνεις (άθελα σου) με τον καφέ σου

Ναι, ο καφές είναι υγιεινός, εκτός αν πέφτεις σε αυτές τις παγίδες.

1. Αποφεύγεις το φίλτρο

Αν ο καφές που πίνεις είναι Γαλλικός (όχι σε ηλεκτρική καφετέρια, αλλά σε χειροκίνητη) ή espresso, μπορεί άθελα σου να κάνεις «κακό» στον εαυτό σου.

Ερευνητές οι οποίοι παρακολούθησαν περισσότερο από μισό εκατομμύριο ανθρώπους σε περίπου 20 χρόνια, ανακάλυψαν ότι αυτοί που έπιναν φιλτραρισμένο καφέ είχαν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από αυτούς που έπιναν αφιλτράριστο ή ακόμα και καθόλου. Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκα τον Απρίλιο του 2020 στο ευρωπαϊκό περιοδικό Preventive Cardiology.

Η λύση: Ξεκίνα να χρησιμοποιείς φίλτρο.

2. Προσθέτεις ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες

Η ζάχαρη όχι απλά περιέχει πολλές θερμίδες, αλλά μπορεί να έχει και άλλες αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό σου, όπως η φθορά των δοντιών, η δημιουργία φλεγμονής και η αύξηση βάρους, σύμφωνα με την κλινική της Αμερικής Mayo.

Παρόλο που οι γλυκαντικές ουσίες αποτελούν καλύτερη επιλογή για τους διαβητικούς, έχουν επίσης αρνητικά χαρακτηριστικά, όπως οι αλλαγές στα καλά βακτήρια που έχεις στο έντερο.

Η λύση: Ο ιδανικός τρόπος να πιεις καφέ, είναι σκέτος, χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες.

Πίνεις καφέ πολύ αργά μέσα στη μέρα

Πολλοί από εμάς πίνουμε έναν καφέ ή και έναν δεύτερο το απόγευμα για εξτρά ενέργεια. Ωστόσο η λήψη καφεΐνης αργά μέσα στην ημέρα, μπορεί να σου δημιουργήσει διαταραχές στον ύπνο.

Η λύση: Προτίμησε την κατανάλωση καφέ τις πρωινές ώρες και το απόγευμα επίλεξε snacks τα οποία θα σου δώσουν ενέργεια.

4. Χρησιμοποιείς κάψουλες

Έρευνα έχει δείξει ότι το να τρως και να πίνεις από οποιαδήποτε θερμαινόμενο πλαστικό, ακόμα και αυτά που είναι χωρίς BPA, μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σου.

Η λύση: Απόφυγε τις κάψουλες ή δοκίμασε κάποιον άλλον τρόπο παρασκευής του καφέ. Ίσως σκεφτείς διπλά αν θα βάλεις καπάκι πάνω στον ζεστό καφέ σου.

5. Ξεχνάς να καθαρίσεις τη μηχανή του καφέ

Κάθε οικιακή συσκευή η οποία περιέχει νερό για την χρήση της, χρειάζεται συχνό καθάρισμα, ώστε να μη συγκεντρώσει βακτήρια. Αυτό ισχύει ειδικά για τις μηχανές του καφέ, καθώς η ζέστη και η υγρασία που έχουν δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Η λύση: Προσπάθησε να καθαρίζεις την μηχανή σου τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Αν φοβάσαι ότι θα το ξεχάσεις, μπορείς πάντα να βάλεις μια υπενθύμιση στο κινητό σου.

+1 Αγοράζεις χύμα

Παρόλο που το προϊόν μένει για αρκετό καιρό στα ράφια του σούπερ μάρκετ, δε θα έπρεπε να αποθηκεύεται για μεγάλο διάστημα σπίτι μας.

Η λύση: Αγόραζε μικρότερες ποσότητες, ώστε κάθε φορά η ποσότητα που χρησιμοποιείς να είναι φρέσκια και γεμάτη αντιοξειδωτικά.

Editor-in-Chief

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.