Πως να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο σου

Η ρουτίνα περιποίησης και η ποικιλία προϊόντων που είναι πλέον διαθέσιμη σ εμάς μπορεί πολύ εύκολα να σε προβληματίσει τόσο ως προς την επιλογή αλλά και ως προς το αν τελικά η ρουτίνα περιποίησης που έχεις δημιουργήσει έχει πράγματι αξία για την επιδερμίδα σου. Γι’ αυτό λοιπόν, σου βρήκαμε μερικές σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές για να ανακαλύψεις τι είναι ρεαλιστικό και τι όχι και να δημιουργήσεις την πιο αποτελεσματική ρουτίνα για την επιδερμίδα σου!

Αγνόησε τα υπερβολικά θετικά αποτελέσματα που υπόσχονται τα προϊόντα
Για παράδειγμα, μία καθημερινή ενυδατική κρέμα που υπόσχεται να αντιμετωπίσει όλα τα σημάδια γήρανσης αλλά δεν σε προστατεύει από τις UVA και UVB ακτίνες, βασικά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα σημάδια γήρανσης! Καθώς αν δεν χρησιμοποιείς καθημερινά αντηλιακό, τότε τα σημάδια γήρανσης και η ανομοιόμορφη όψη θα κάνουν σύντομα την εμφάνιση τους στην επιδερμίδα σου, οπότε ουσιαστικά το συγκεκριμένο προϊόν από μόνο του δεν θα κάνει δουλειά!

Μην αναζητάς ένα θαυματουργό συστατικό ή προϊόν
Δεν υπάρχει!  Όπως το σώμα σας χρειάζεται μία ποικιλία θρεπτικών τροφών για να παραμείνει υγιές, έτσι και το δέρμα σας χρειάζεται ωφέλιμα συστατικά που δεν μπορούν να βρεθούν αποκλειστικά σε ένα προϊόν.

Δημιούργησε την ιδανική για εσένα ρουτίνα
Για κάποιους μία βασική ρουτίνα περιποίησης μπορεί να αρκεί, αλλά τις περισσότερες φορές η επιδερμίδα έχει πολλές περισσότερες ανάγκες να καλύψει. Για να δημιουργήσεις μία αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης λάβε υπόψη τον τύπο της επιδερμίδας σου, τις ατέλειες που θέλεις να αντιμετωπίσεις, τις προτιμήσεις σου και φυσικά τον τρόπο ζωής σου.


Να είσαι συνεπής
Εφόσον επιθυμείς να δείς αποτέλεσμα, η ρουτίνα περιποίησης που θα δημιουργήσεις πρέπει να γίνει ακριβώς αυτό: ρουτίνα. Κάποια προϊόντα θα χρειάζεται να τα εφαρμόζεις δύο φορές την ημέρα (καθαριστικό, toner, ορός), κάποια άλλα μόνο μία (αντηλιακό το πρωί, ενυδατική κρέμα το βράδυ), κάποια μέρα παρά μέρα (μάσκα απολέπισης), ενώ κάποια άλλα μία φορά την εβδομάδα (ισχυρά συστατικά). Επίσης, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τα προϊόντα με την κατάλληλη σειρά, ξεκινώντας από το πιο λεπτόρρευστο και ολοκληρώνοντας με το πιο παχύρευστο. Μία ενδεικτική σειρά είναι: καθαριστικό, toner, ορός, κρέμα ενυδάτωσης, αντηλιακό.

Eva’s Beauty Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.