5 μύθοι της μόδας που πρέπει να διαγράψεις μια για πάντα

…ειδικά αν θέλεις μια ενημερωμένη γκαρνταρόμπα!!!

Για να μείνεις στην ιστορία ως στιλάτη δε χρειάζεσαι πολλά -αντιθέτως, μάλλον να αφαιρέσεις πρέπει. Και μόνο έτσι θα γίνεις ενσυνείδητη καταναλωτής.

H ντουλάπα των περισσότερων από εμάς περιέχει μεγαλύτερο αριθμό ρούχων από αυτών που φοράμε. Κάποια κομμάτια δε, είναι εκεί άθικτα, σε κάποιες περιπτώσεις και με τα ταμπελάκια ακόμα. Αυτό παλιότερα μπορεί να έμοιαζε με ένα πλεονέκτημα, να έχουμε κάποια ρούχα σαν εναλλακτική επιλογή. Όχι πλέον.

Την ώρα που ο πλανήτης ζητά να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την γραμμή παραγωγής, την ώρα που η ίδια η μόδα αναζητά πηγές για βιώσιμη διαδικασία, τα επιπλέοντα ρούχα στην ντουλάπα δεν είναι πλέον πλεονέκτημα αλλά μειονέκτημα. Όχι μόνο για τον πλανήτη αλλά και για το στυλ μας. 

 Με τους μύθους που έχουμε γύρω από τη μόδα και αυτούς που πρέπει να διαγράψουμε για να βρούμε τόσο το στυλ μας όσο και το αποτύπωμά μας στην νέα εποχή, η οποία δεν αναζητά πληθώρα αλλά επιλεκτική ματιά και κοφτερό φινίρισμα.

Έτσι καταλήγουμε σε τουλάχιστον5 μύθους που πρέπει να ξεχάσουμε:

Η φράση «δεν έχω τίποτα να φορέσω» είναι πιο παλιά κι από το αναλογικό τηλέφωνο.

Αυτό που ισχύει σήμερα είναι το «δεν ξέρω πώς να συνδυάσω τα ρούχα μου μεταξύ τους» ή «έχω πολλά κομμάτια στη ντουλάπα μου που δε φοριούνται πλέον»Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, κάνουμε ένα πολύ ωραίο ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα και τα συρτάρια μας και αυτομάτως βρίσκουμε τί θα φορέσουμε την επόμενη ημέρα.

Η φράση «αυτό δεν ταιριάζει σε μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας».

 Δεν υπάρχουν κανόνες βάσει ηλικίας αλλά βάσει προσωπικότητας και στυλ. Μόνο αυτά μπορούν να μας καθορίσουν τί θα φορέσουμε και τί όχι. Το ίδιο το σώμα μας που αλλάζει μέσα στα χρόνια μας οδηγεί στο ανάλογο στάιλινγκ !

H πιο ενημερωμένη και sustainable γκαρνταρόμπα είναι αυτή που ήδη έχεις.

Δε χρειάζεται να προσθέτεις συνεχώς νέα κομμάτια για να την εμπλουτίσεις. Ανακάλυψε τα brands που δουλεύουν με βιώσιμα υλικά ή ακόμα καλύτερα ψώνισε από vintage/thrift shops, στα οποία θα ανακαλύψεις και θησαυρούς αν έχεις μάτι.

Η ψεύτικη ανάγκη για το καινούργιο.

 Το μάρκετινγκ μας δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν είμαστε μέσα στα πράγματα αν δεν έχουμε, για παράδειγμα, ένα νέο ζευγάρι sneakers. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν είμαστε μέσα στα πράγματα αν δε γυμναζόμαστε σωστά, αν δεν κάνουμε ισορροπημένη διατροφή κι αν ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής. Τα περσινά μας sneakers μπορούν να στηρίζουν μια χρονιά ακόμα. Αυτό είναι σίγουρο.

Και τέλος δεν ξεχνάμε να αγαπάμε την εικόνα μας όποια κι αν είναι αυτή!!!

Για παράδειγμα οι ψηλές γυναίκες μπορούν να φοράνε τακούνια και οι κοντές γυναίκες μπορούν να φοράμε μάξι. Αρκεί να είναι σωστό το πατρόν και να αγκαλιάζει ωραία το σώμα τους. Αγαπάμε αυτό που είμαστε και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να νιώσουμε όμορφα και σίγουρα. Κάτι που είναι ανώτερο του στυλ. 

xxx, Athena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.