Πως να χάσεις βάρος χωρίς να “χάσεις” το στήθος σου

originalΕνώ οι περισσότερες γυναίκες έχουν συγκεκριμένους στόχους αναφορικά με την απώλεια βάρους, υπάρχει μια ερώτηση που οι περισσότερες αναρωτιούνται πριν καν ξεκινήσουν: «Εάν χάσω βάρος, το στήθος μου θα γίνει μικρότερο?»

Τα καλά νέα: Μπορείτε να χάσετε βάρος και να ενισχύσετε το μέγεθος του στήθους σας φυσικά – με το σωστό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης! Σας παρουσιάζουμε πώς μπορείτε να διατηρήσετε (και ενδεχομένως να αυξήσετε) το μέγεθος του στήθους σας κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους και πώς να κρατήσετε στα ίδια επίπεδα ακόμα και  μετά !

Αλλά πρώτα, γιατί το στήθος γίνεται μικρότερο όταν χάνεις βάρος;
Τα θηλυκά στήθη αποτελούνται κατά κύριο λόγο από λίπος (περίπου 75%). Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, ολόκληρο το σώμα σας χάνει λίπος ,δεδομένου λοιπόν ότι οι στήθη αποτελούνται κυρίως από λιπώδη κύτταρα, είναι πολύ πιθανό να χάσετε το λίπος από το στήθος σας πρώτα.

Όπως γνωρίζουμε, δεν είναι δυνατόν να χάσεις λίπος από όπου συγκεκριμένα θέλεις εσύ! Ταυτόχρονα, η δόμηση – συγκεκριμένων – μυών είναι ιδιαίτερα δυνατή. (Δηλαδή μορεί να μην μπορείς να χάσεις συγκεκριμένα λίπος ΜΟΝΟ απο την κοιλιά, αλλα μπορείς να γυμνασεις επιλεκτικά τους μυς που ΕΣΥ θες! Αυτό είναι στο χέρι σου!!!!)  Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να στοχεύσετε στη δημιουργία των υποκείμενων μυών στο στήθος σας ενώ καίτε το λίπος. Από τη μία πλευρά χάνετε λίπος μαστού αλλά από την άλλη πλευρά αν κερδίζετε θωρακικούς μύες, το μέγεθος του μαστού σας θα παραμείνει το ίδιο ή έστω αρκετά παρόμοιο!

a-girls-gotta-bench-chest-workout-and-training-tips-1-700xh

Έτσι, πώς μπορείς να εξασφαλίσεις σταθερότητα στο μέγεθος του στήθους σου μετά από απώλεια βάρους;

1. Μείωσε τον χρόνο που κάνεις αερόβια γυμναστική!

Όταν κάνεις αερόβια γυμναστική χάνεις παράλληλα ΚΑΙ λίπος αλλά ΚΑΙ μυς. Οπότε, καλό θα ήταν να μην το παρακάνεις ούτε με τα ομαδικά μαθήματα, ούτε με τον διάδρομο αλλά ούτε με το ελλειπτικό μηχάνημα αν δεν θέλεις να “χάσεις” .

2. κάνε Focus στο strength training

Αν δώσεις περισσότερη βάση στο strength training, θα χάσεις λίπος χωρίς να χάσεις  μυϊκή μάζα. Αυτός δεν είναι ο στόχος;

3. Find Balance!

Μην το παρακάνεις με την προπόνηση στήθους. Καλό θα ήταν να γυμνάζεις όλο σου το σώμα ώστε να δίνεις την ευκαιρία στους θωρακικούς σου μυς να ξεκουράζονται και να μην υπερ-γυμναστούν και έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα τελικά από αυτό που έχεις ως στόχο!

4. Φάε φαγητά με μεγαλύτερη ποσότητα οιστρογόνων

Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με φαγητά που είναι καλές πηγές της θηλυκής αυτής ορμόνης – που θεωρητικά – μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις φυσικά το μέγεθος του στήθους σου:

  • προϊόντα σόγιας, όπως τόφου, γάλα σόγιας ή γιαούρτι
  • λιναρόσπορος
  • σουσάμι
  • ρεβύθια
  • hummus
  • κολοκύθα
  • σκόρδο
  • φασόλια

5. Χάσε βάρος με ένα “αργό” – φυσιολογικό ρυθμό

Το να χάνεις βάρος μ ένα φυσικό, νορμάλ ρυθμό, εκτός απ ότι είναι το καλύτερο πράγμα για τον μεταβολισμό σου, είναι επίσης και το καλύτερο πράγμα για το δέρμα σου, καθώς δεν θα χάσει την ελαστικότητα του, οπότε και το στήθος σου θα συνεχίσει να φαίνεται στητό και “στο ύψος του” ακόμα κι αν καταλήξεις να χάνεις αρκετό βάρος!

Για όλα υπάρχει μια λύση λοιπόν! Αρκεί να βάλεις τα δυνατά σου!

xxx, Athena 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.