Μείωσε τον πόνο της μέσης σου με δύο απλές κινήσεις

10984-What_Is_Back_Pain-_1200x628-facebook.jpgΈχεις κλείσει τα 25 και οδεύεις προς τα πρώτα -άντα αλλά πολλές φορές γυρνώντας από τη δουλειά παραπονιέσαι ότι πονάει η μέση σου?

Νιώθεις ότι όλο αυτό θυμίζει περισσότερο την γιαγιά σου από μια νέα κοπέλα?

Οι πόνοι είναι τέτοιοι που πολλά βράδια τα περνάς στον καναπέ με ένα ζεστό ρόφημα?

Αρχικά να σου πούμε πως δεν είσαι η μόνη… Αν ξοδεύεις τουλάχιστον ένα οκτάωρο καθημερινά μπροστά από έναν υπολογιστή βρήκαμε τον φταίχτη!

Να ξέρεις πως δεν υπάρχει κάτι κακό στο να κάθεσαι σπίτι στον καναπέ σου όταν νιώθεις έτσι, μην σκας! Η ξεκούραση είναι αναγκαία! Σίγουρα όμως θα προτιμούσες τα σωματικά προβλήματα της ηλικίας σου και όχι της εβδομηντάχρονης γειτόνισσάς σου.

Η θερμοφόρα βοηθάει σε κάποιο βαθμό. Ωστόσο, μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι πιο δραστικό, για να ελαφρύνεις τον πόνο;

Αυτό που πιθνότατα να σε σώσει δεν είναι άλλο απο το stretching!

backpainwereΤο κάτω μέρος της πλάτης είναι μία από τις πιο συνηθισμένες περιοχές εμφάνισης επίμονου χρόνιου πόνου. Συνήθως αυτός ο πόνος προκαλείται από τους σφιχτούς καμπτήρες του ισχίου. Όταν οι μυς στο μπροστινό μέρος του σώματός σου, γύρω από τους γοφούς και τους τετρακέφαλούς σου σφίγγουν, χάνουν την ελαστικότητά τους. Έτσι, τραβούν τα ισχία σου, γεγονός που προκαλεί πολλή πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης.Επομένως, χρειάζεται στους μυς αυτούς να κάνεις καλές διατάσεις. Έτσι, αν πονάς στη μέση και χαμηλά στην πλάτη, άφησε τη θερμοφόρα και τα τεντώματα εκεί. Δοκίμασε καλύτερα τις συμβουλές που ακολουθούν:

Γονάτισε και κάνε διάταση στο ισχίο:

  1. Γονάτισε στο ένα πόδι. Μη διστάσεις να βάλεις μια πετσέτα ή ένα μαξιλάρι κάτω από το γόνατο για άνεση. Επίσης, κρατήσου από κάπου, για να διατηρήσεις την ισορροπία σου αν χρειαστεί. Προσπάθησε να βρίσκεται το σώμα σου σε όρθια θέση. Έπειτα, σιγά σιγά πίεσε τους γοφούς σου προς τα μπρος.

  1. Για να αποδώσει πλήρως αυτή η διάταση και να ωφεληθείς, σταδιακά μετακινήσου στην θέση stretch μέχρι να νιώσεις το τέντωμα και μείνε για 20 με 30 δευτερόλεπτα.

  2. Ξεκουράσου για 10 έως 15 δευτερόλεπτα, κούνησε λίγο τα πόδια σου και επανάλαβε τη διάταση δύο έως τέσσερις φορές σε κάθε πόδι.

Διάταση στο κάθε πόδι καθιστή:

  1. Κάθισε με το ένα πόδι ευθεία μπροστά και στρέψε τα δάχτυλα προς τα πάνω.

  2. Φέρε το άλλο πόδι προς το γόνατό σου, κρατώντας την πλάτη σου ίσια και το κεφάλι σου επάνω. Φτάσε προς τα δάχτυλα των ποδιών σου και με τα δύο χέρια.

  3. Σταδιακά προχώρησε στη θέση διάτασης μέχρι να αισθανθείς το τέντωμα. Μείνε για 20 έως 30 δευτερόλεπτα.

  4. Κάνε ένα μικρό διάλειμμα 10 έως 15 δευτερολέπτων, κούνησε τα πόδια σου και ξανακάνε τη διάταση δύο έως τέσσερις φορές σε κάθε πόδι.

 

xxx – Athena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.