6 τροποι να καψεις περισσοτερες θερμιδες απο το τρεξιμο

intro-image-kick-box-cardio-420x420_0Το τρέξιμο είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης. Έρχεται με οφέλη τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. ( Αν κι εγώ γενικά δεν είμαι πολύ φαν.) Αν προσπαθείτε να κάψετε αρκετές θερμίδες με τις προπονήσεις σας, το τρέξιμο είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αλλά αν ψάχνετε να μεγιστοποιήσετε τη θερμιδική σας καύση ή να αλλάξετε τις υψηλής έντασης προπονήσεις σας, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσετε έστω και  μια φορά στην γυμναστηριακή ζωή σας.

Πριν προχωρήσουμε περαιτέρω, είναι σημαντικό να σημειώσουμε (γι ακόμα μια φορά) ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να γυμναστούμε που δεν έχουν καμία σχέση με την καύση θερμίδων ή την απώλεια βάρους και προφανώς και δεν εννοούμε ότι πρέπει ο στόχος σας να είναι ένας από αυτούς τους 2. Αν όντως, όμως, είναι αυτός ο στόχος σας, εντάξει, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε ή να μην ασκείστε καταναγκαστικά και υποχρεωτικά επειδή νοιώθετε ότι πρέπει. (Στην ζωή δεν πρέπει να κυριαρχεί το πρέπει αλλά το θέλω!) Και αν έχετε περάσει οποιουδήποτε διατροφικές διαταραχές ή ψυχαναγκασμό με άσκηση μην ξεχάσετε να μιλήστε πάντα με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα γυμναστηριακή ρουτίνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ακριβής αριθμός θερμίδων που θα κάψεις κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης προπόνησης εξαρτάται από μια ποικιλία διαφορετικών πραγμάτων. Το σωματικό βάρος του ατόμου, το σωματικό λίπος, η ηλικία, η φυσική κατάσταση, η γενετική σου προδιάθεση και ακόμη και οι περιβαλλοντικές συνθήκες στις οποίες προπονείτε, μπορούν να επηρεάσουν πόσες θερμίδες καίγονται.

Σας φτιάξαμε όμως μια λίστα με τις περισσότερο “fat burning” ασκήσεις/ προγράμματα που μπορούσαμε να βρούμε και αυτό που θα διαπιστώσετε είναι ότι όλες οι παρακάτω μορφές άσκησης έχουν μερικά κοινά πράγματα: Χρησιμοποιούν πολλούς μύες σε όλο το σώμα και μπορεί να είναι πραγματικά hardcore.

  1. Indoor cycling: περίπου 948 θερμίδες την ώρα

Σημείωση, η ένταση θα πρέπει να είναι στα 200 watts ή και περισσότερο. Αν το ποδήλατο σου δεν δείχνει τα watts, άκου τον γυμναστή σου και όταν σου λέει να αυξήσεις την ένταση ΚΑΝΤΟ!!!!

  1. Cross-country skiing: περίπου 850 θερμίδες την ώρα

Εντάξει, σαφώς παίζει ρόλο η εμπειρία σου ως σκιέρ, όσο πιο αρχάριος είσαι τόσο λιγότερο θα κάψεις, αλλα και πάλι είναι πολλές οι θερμίδες για μια τόσο ωραία δραστηριότητα που θα σ εμπνεύσει σίγουρα να την δοκιμάσεις τώρα που αρχίζουν τα κρύα. (Στοίχημα ότι μετά θα ξανα πάρεις τις θερμίδες πίνοντας ζεστές σοκολάτες στο chalet αλλα χαλάλι!)

  1. Rowing: περίπου 812 θερμίδες την ώρα

Και εδώ η ένταση θα πρέπει να είναι στα 200 watts ή και περισσότερο! Το θετικό είναι ότι η πλειοψηφία των κωπηλατικών μηχανημάτων διαθέτουν watt display. Επίσης είναι ένας τέλειος τρόπος να αποκτήσεις μια απίστευτα ωραία γυμνασμένη πλάτη.

  1. Jumping rope: περίπου 802 θερμίδες την ώρα

Αρχικά, εντάξει, καταλαβαίνω πως κανένας δεν αντέχει να κάνει σκοινάκι γι 1 συνεχόμενη ώρα. Δεκτό. Αφ ενός μιλάμε για μια μεσαία ένταση των περίπου 100 στροφών το λεπτό. Οπότε μπορείς να ξεκινήσεις από το 10λεπτο και να ανέβεις σταδιακά στην ώρα. Φαντάσου πόσες αντοχές θα έχεις αποκτήσει μετά παράλληλα με την μεγάλη καύση των θερμίδων που θα έχεις κάνει!

  1. Kickboxing: περίπου 700 θερμίδες την  ώρα

Και άλλοι τύποι πολεμικών τεχνών, όπως το Muay Thai, ταιριάζουν και σε αυτή την κατηγορία. Όταν πρόκειται για την κανονική πυγμαχία όμως, η μεγαλύτερη καύση θερμίδων έρχεται όταν είστε για αγώνα μέσα στο ring (δηλαδή αντιμετωπίζεις άλλο άτομο). Αλλά πολλά μαθήματα πυγμαχίας περιλαμβάνουν επίσης cardio ασκήσεις όπως mountain climbers και burpees, έτσι ο καρδιακός σου  ρυθμός καταλήγει να αυξάνεται περισσότερο από ό, τι θα περίμενες. Και, πρέπει να ξεκινήσεις κάπου πριν μπορέσεις να μπείς στο ring, έτσι;

  1. Outdoor bicycling: περίπου 680 θερμίδες την ώρα

Η ποδηλασία με γρήγορο, έντονο ρυθμό, αυξάνει τον καρδιακό σου ρυθμό, είτε είσαι σ ένα εσωτερικό χώρο είτε στην ύπαιθρο. Βάλε στο πρόγραμμα και κανένα ορεινό τοπίο κανένα βουναλάκι κανένα λόφους και το κάψιμο θερμίδων θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.