Βρες την καταλληλη yoga class για σενα

plank-girlΤο να βρείς μια τάξη γιόγκα παλιά ήταν τόο εύκολο, καθώς δεν είχες ιδιαίτερες επιλογές, πήγαινες απλά για γιόγκα. Το 2004 4,3 εκατομμύρια Αμερικάνοι στρώνανε τα χαλάκια τους κι ετοιμαζόντουσαν να χαιρετίσουν τον ήλιο – 13 χρόνια μετά ο αριθμός αυτός έχει τετραπλασιαστεί (και λίγα λέμε) στα περίπου 17 εκατομμύρια!

Μερικά από τα πλεονεκτίματα της γιόγκα είναι ότι είναι ένας τέλιος τρόπος αντιμετώπισης άγχους και χαλάρωσης (και ναι, ισχύει αυτό) αλλα το κυριότερο είναι ότι είναι απλά ενας πολύ ωραίος τρόπος εκγύμνασης. Αρκεί να βρείς κι εύ ανάμεσα σε όλα τα είδη, αυτό που σου ταιριάζει.

Βρες το σωστό στυλ

Τυπικά κάθε είδο γιόγκα βοηθάει και βελτιώνει την δύναμη σου, την ελαστικότητα σου και την ισσοροπία σου, υπάρχουν όμως και τα πίο έντονα στυλ όπως είναι η ashtanga, η power yoga και η hot yoga που μπορούν να σε σφίξουν και να σε γυμνάσουν με πιο φανερά αποτελέσματα –παράλληλα-.Το είδος που θα επιλλέξεις λοιπόν έχει να κάνει από τους στόχους ου, είτε αυτοί είναι απλή χαλάρωση κι ευεξία, ευελιξία, δύναμη ή φουλ εκγύμναση.

  1. Hatha

Καλή για: Αρχάριους.

Έχει απλές πόζες με αργές αλλαγές και μερικά props (όπως yoga blocks ) για να βοηθήσουν την ταθερότητα σου και την στάση σώματος σου. Εκτός από το σώμα σου όμως, μαθαίνεις να δίνεις βάση στις αναπνοές σου, το να ηρεμείς και να χαλαρώνεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι 1-2 φορές την έβδομαδα από αυτό το είδος γιόγκα μπορεί να διώξει το στρες σου γρηγορότερα και ευκολότερα.

  1. Ashtanga & Power Yoga

Καλή για: Αδυνάτισμα

Αυτές οι δύο συνδυάζουν τα βασικά πλεονεκτίματα της κλασσικής γιόγκα με ένα θανατηφόρο αερόβιο πρόγραμμα. Και τα δύο στυλ δίνουν κύρια βάση στο να περνάς από την μια στάση στην άλλη χωρίς κανένα διάλειμμα και σε κάνει να καίς τρομερά (περίπου 500 θερμίδες την ώρα) Και ναι, θα ζεσταθείς, θα κοκκινίσεις και θα ιδρώσεις όσο δεν παέι. Αλλα αξίζει.

  1. Yin Yoga

Καλή για: χαλάρωμα

Την ονομάσανε έτσι από το ήμερμο στοιχείο του γιν-γιανγκ. Αυτό το στυλ απαιτεί αργλες και χαλαρές αλλαγές από την μια πόζα στην άλλη – στην πλειοψηφία των οποίων είσαι καθιστός ή ξαπλωμένος- Ενεργοποιεί το μέρος του νευρικού συστήματος που βοηθάει την αποθεραπεία από πόνους, τραυματισμούς και στρες.

Και αν βλέπεις πως σε βοηθάει και σου αρέει πολύ αυτό το είδος γυμναστικής μπορείς να κάνεις ένα συνδυασμό μαθημάτων ώστε να έχεις όφελος από κάθε είδος και να απορροφήσεις όλα τγα θετικά που έχει να σου προσφάρει αυτό το είδος γυμνασικής!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.