4 πραγματα που δεν πρεπει να χρησιμοποιησεις στο προσωπο σου

Στο κυνήγι ενός καθαρού απαλού δέρματος, πολλές φορές, το τι δεν χρησιμοποιείς στο πρόσωπο σου είναι αρκετά σημαντικό με τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείς. Μερικές φορές, όσον αφορά την περιποίηση του προσώπου, το λιγότερο είναι καλύτερο από το περισσότερο αν δεν θες να δημιουργήσεις καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια όπως ερεθισμό και κοκκίνισμα στο δέρμα σου. Γι αυτό μαζέψαμε τα 5 προϊόντα που δεν συστήνουν οι δερματολόγοι και καλύτερα να αποφύγεις στο σπίτι για ένα πιο υγιές και όμορφο πρόσωπο!

  • Σπιτικό χημικό πήλινγκ

Γενικά είναι καλό να αποφεύγουμε τα δυνατά χημικά στο πρόωπο μας, πόσο μάλλον αν δεν είμαστε σε κάποιο ειδικό και μιλάμε για κάποια κρέμα ή λοσιόν που αγοράσαμε εμείς οι ίδιοι είτε ηλεκτρονικά είτε από κάποιο κατάτημα, χωρίς να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια του. Μ πορείς να έχεις άχημα αποτελέσματα όπως κοκκινίλες και υπερβολικά πολύ ξεφλούδισμα κάτι που μπορεί να καταλήξει σε κάποιο μόνιμο σημάδι ή δυσχρωμία του δέρματος!

  • Λούφα.

Μπορεί η λούφα να είναι ότι καλύτερο για το νεκρό δέρμα στις σκληρές περιοχές του σώματος μας όπως οι φτέρνες  και οι αγκώνες αλλα δεν συστίνονται για το μαλακό και ευαίσθητο δέρμα του προσώπου. Η ιδιαίτερα τραχιά επιφάνεια της λούφας μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να κάνει χειρότερα δέρμα που έχει τάση για ακμή ή έκζεμα!

  • Ενυδατικές κρέμες με κολλαγόνο

Δεν είναι ότι ου κάνουν απαραίτητα κακό, απλά έρευνες έχουν δείξει ότι τα μόρια  του κολλαγόνουν είναι πολύ μεγάλα για να δουλέψουν τοπικά, το ενεργό συστατικό του κολλαγόνου δεν διαπερνάει το δέρμα οπότε απλά καταλήγεις να αγοράζεις μια πολύ ακριβή ενυδατική κρέμα!

  • «Δυνατά» face scrubs

Μιλάμε για τα scrubs με τους κόκκους και τα άλατα, αυτά που πρέπει να τρίψεις στο πρόσωπο σου για να το απολεπίσεις, αυτά που συστήνουν πολύ σε άτομα με ακμή. Αρχικά η ακμή δεν φεύγει με το τρίψιμο, ίσα ίσα καταλήγεις να ερεθίζεις το πρόσωπο σου χωρίς λόγο. Αντ’ αυτού, καθάρισε το πρόσωπο σου με ένα κρεμώδες καθαριστικό και χρησιμοποίησε μια πετσέτα χεριών για να αποροφίσεις την περιττή υγρασία –μην τρίβεις-

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.